Kend forskellen: Skærmbriller og blue light briller

Skærmbriller eller blue light briller – Hvad er forskellen?

For at gøre det helt klart, så er ”blue light briller” et fancy udtryk for helt normale briller med en blue light-belægning. Belægningen fungerer som et filter mod skærm lys og beskytter øjet mod skadeligt lys. Skærmbriller er derimod et udtryk der henvender sig til styrken og brugen af specifikke briller. I stedet for en belægning har skærmbriller en speciel opbygning i linsen, som har en specifik styrke der er beregnet til dine computervaner. Du kan også opgradere dine skærmbriller med en blue light belægning, så du både får fordelene ved blue light briller og skærmbriller. For mere information, dyk ned i den spændende verden af disse high-tech linser:

Blue light briller

Briller med blåtlysfilter, anti-blue light briller, blue light briller... kært barn har mange navne. Did you know that blue light is everywhere in the world around us?

Du har dig muligvis ikke et par blue light briller endnu, men du har helt sikkert hørt om dem. Blue light er blevet et globalt fænomen i takt med den technologiske udvikling. Blue light er kendt for at komme fra kunstige kilder som elektroniske skærme, telefoner, computere og selv LED lamper. Vidste du derimod at det også kommer fra solen?

Hvorfor bør jeg beskytte mine øjne mod Blue light?

Blue light stråler har de korteste bølgelængder med den højeste energi. Det betyder at mere energi bliver sendt til øjet. Når blue light er absorberet igennem øjnene opfatter din hjerne det som dagslys, som gør at din hjerne fortæller din krop at det er tid til at være vågen. Dette betyder at blue light om aften, kan være med til at forstyrre din søvn og døgnrytme.
I løbet af natten udskiller kroppen et hormon kaldet melatonin, som hjælper dig med at sove samt igangsætter en række biologiske processer på bestemte tidspunkter af dagen. Dette er årsagen til at din hjerne udsender signaler til din krop om at udskille melatonin som gør dig søvnig.
Denne naturlige proces, relateret til kontrasten mellem dag og nat, bliver forstyrret af kunstigt lys, ekspempelvis blue light, der udsendes fra skærme.


Hvordan kan jeg beskytte mine øjne?

I takt med at verden bliver mere og mere teknologisk avanceret, er der ingen tvivl om at det bliver svære at undgå skærmtid og kunstigt lys. Det er blevet en del af mange menneskers hverdag og er for mange altafgørende for arbejde og kommunikation.
Der er dog en række ændringer man kan foretage sig for at mindske skaden. I løbet af aften og natten burde du prøve at undgå stærkt lys ved at bruge dæmpet lys eller rødt lys, da det højst sandsynligt ikke vil påvirke din døgnrytme i samme omfang.
Hvis du arbejder meget bag en skærm, så kan du bruge blue light briller. Brug dem når du sidder foran computeren eller med din telefon, især om aften. Beskyt dine øjne da de ikke bare hjælper dit syn, men også din døgnrytme og dit generelle helbred.

Mand med sorte skærmbriller, der bruger en telefon

Hvad er skærmbriller?

Arbejdsbriller, computer briller og skærmbriller er alle udtryk for briller med en specifik styrke egnet til brug af skærm. Der findes mange forskellige skærmbriller, som på hver deres måde hjælper folk med at se bedre på deres arbejdsplads.
Skærmbriller kan yderligere få en blue light belægning som beskytter dine øjne fra skadeligt blåt lys. Her er en kort liste over 3 typer af skærm linser:

3 kendte former for skærmbriller

Enkeltstyrke linser: Enkeltstyrke skærmbriller er ikke progressive, som betyder at de er egnet til en specifik afstand. De virker for de fleste som sidder det samme sted eller den samme afstand fra skærmen i løbet af dagen. De er også gode for dem som er nærsynet, som bare kan tage brillerne af når de ikke arbejder på en skærm. Enkeltstyrke brillerne er også et billigere alternativ til de progressive briller.

Rumprogressive linser: Rumprogressive linser er til dem som vil have en anelse mere fleksibilitet. Hvis f.eks. du arbejder i en reception eller er til en del fysiske møder, burde du finde et par rumprogessive briller. Du vil have muligheden for at se klart på din skærm samt op til 4 meter frem. Dette betyder at brillerne vil fungerer både til skærmen og til præsentationer/møder. Fordi afstands-styrken vil optage en stor den af linserne vil du skulle gå på kompromis med kvaliteten af din syn på kort afstand. De vil dog virke godt til et dynamisk arbejdsmiljø.

Nærprogressive linser: De nærprogressive briller har multistyrke linser som er lavet specifikt til at arbejde bag en skærm og læse-distancer. Du vil være i stand til at se klart på dit kontor, men på længere afstand vil de være uklart. De nærprogressive briller er optimale hvis du vil have det perfekte syn foran skærmen. De er det bedste valgt til distancer op til 1,5 meter og læse-afstand blandt skærmbriller.

 

Nogen spørgsmål? Hos Luxreaders kan du købe blue light briller med eller uden styrke. Hvis du gerne vil bruge vores briller til computeren kan du tage udgangspunkt i din nuværende recept og bestille den ønskede styrke. Du kan altid kontakte os via. Vores chat i bunden af højre side eller på vores e-mail hej@luxreaders.dk hvis du nogle spørgsmål. 

Vidste du også...

... At du som medarbejder har ret til skærmbriller, betalt af din arbejdsgiver? 

Luxreaders har et godt tilbud til jeres arbejdsplads. Vidste du, at du som medarbejder, der arbejder mange timer foran skærmen har ret til skærmbriller betalt af din arbejdsgiver? Find ud af meget mere om dine rettigheder som medarbejder, og hvad du kan gøre for dine medarbejdere som arbejdsgiver. Hos Luxreaders kan I indhente et tilbud på skærmbriller til medarbejdere