HVAD ER BLUE LIGHT

og hvorfor betyder det noget?

Den menneskelige krop er programmeret til at være vågen i dagslyset og sove i nattens mørke. Dette skyldes, en kemisk proces i vores kroppe, som starter, når lyset trænger ind i vores nethinde og signalerer til vores hjerne, at den skal stoppe med at producere melatonin, det hormon, der gør os trætte og døsige. Modsat, når omgivelserne er mørke, øger hjernen produktionen af ​​melatonin, så vi kan få en god nattesøvn. Før opfindelsen af ​​kunstigt lys fulgte menneskers døgnrytme for det meste solen, men i dag har kunstigt lys en betydelig indflydelse på det moderne menneskes sovevaner. National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) fastslår, at eksponering af blåt lys, herunder hvidt lys, kan gøre det svært for os at falde og forblive i søvn.

Hvad er blue light?

Blue light er en del af det synlige lysspektrum, som det menneskelige øje kan se, bedre kendt som farver. De forskellige farver afgiver forskellig energi og er kendt for at påvirke os på forskellige måder. Blue light er den mest energiske stråling, kendt for at øge folks opmærksomhed, reaktionstid og humør. Omkring en tredjedel af alt synligt lys falder ind under kategorien høj-synligt lys, som er det, vi kalder "blue light" - med andre ord, er det altså ikke kun den blå farve, i sig selv, men også alle andre nuancer af blå, såsom indigo, lilla, turkis osv.

Sollys er den vigtigste kilde til blue light, men som følge af den digitale tidsalder, er vores eksponering for blåt lys steget dramatisk, og vi bliver endelig mere bevidste om den måde, vores digitale skærme påvirker os negativt. Dette betyder, at vi nu er klar til at prioritere vores helbreds behov.

blåt lys i en

Digitaliseret verden

Men hvor kommer alt dette overdrevne blå lys fra? Svaret er enkelt; det er overalt. Fra skærmene på vores tv'er, computere, smartphones og tablets til pærer, LED'er og selvfølgelig stadig solen. Med al denne eksponering for blåt lys, får vores hjerner konstant besked på at være vågne og opmærksomme, selv når urene tikker til sengetid. De fleste af os har for vane at arbejde sent, se tv om aftenen eller scrolle gennem vores telefoner, inden vi går i seng. Disse vaner påvirker alle vores døgnrytme, hvilket gør det sværere at falde i søvn, samt forringer søvnkvaliteten. Ikke desto mindre er der en lang række måder at reducere din eksponering for blåt lys på, og vi er her for at hjælpe dig!

HVORDAN BESKYTTER JEG MINE ØJNE

fra blue light?

Det anbefales at reducere antallet af timer foran skærme, især om aftenen og om natten. Det er også nyttigt at justere indstillingerne på dine enheder, for at ændre deres farvedisplay i de sene timer, så de udstråler mindre blåt lys i denne periode. At reducere skærmtiden er dog ikke den nemmeste ting at gøre, og der er derfor, mange mennesker der vælger briller mod blåt lys i stedet. Det er en nem og billig måde at beskytte dine øjne og din krop mod de negative virkninger af den blå lysstråling, og er endda anbefalet af Harvard-forskere. De oplyser, at briller mod blåt lys har gavnlige sundhedseffekter, såsom forbedret søvncyklus og søvnkvalitet, bedre fokus og reduceret hovedpine.

Anti Blue light briller

Fra Luxreaders

Hos Luxreaders er vi stolte af at kunne give dig billige blå lysbriller af høj kvalitet. På vores hjemmeside omtaler vi dem som blue light briller, men de er faktisk også kendt som skærmbriller, arbejdsbriller eller computerbriller. Du kan bruge dem hvor som helst og når som helst, ikke kun når du sidder ved computeren, men også når du ser tv, er på din telefon eller bare i din hverdag. Hvis du synes, det er svært at vælge din yndlingsstil, kan du altid vælge 3 par for 499 DKK.

Som medarbejder har du ret til skærmbriller

Luxreaders har et godt tilbud

Vidste du, at du som medarbejder, der arbejder mange timer foran skærmen har ret til skærmbriller betalt af din arbejdsgiver?