Online synstest af Luxreaders 

Hos Luxreaders tilbyder vi to synstest. Vores enkle, vejledende synstest hjælper dig med et hurtigt overblik til at identificere den styrke, du har brug for, når du skal købe læsebriller. Vores mere dybdegående og nyeste online synstest, som er udviklet af os, er også tilgængelig. 

Test dit syn med vores online synstest

Når du bruger vores enkle, vejledende synstest, skal du sidde 40 cm fra computerskærmen - det er tættere på, end du tror.
Læs sætningerne nedenfor. Når du når til den mindste sætning, som du kan læse helt tydeligt, angiver den tilsvarende højre kolonne, hvilken styrke du har brug for.

Hvis du er i tvivl om to forskellige styrker, skal du vælge den laveste.

Sætning Styrke Alder*

Hvis du kan læse denne linje klart, skal du ikke bruge læsebriller

0 <35 år*

Hvis du kan læse denne linje klart, skal du ikke bruge læsebriller

+1.0 35-45 år*

Hvis du kan læse denne linje klart, brug denne styrke

+1.5 45-50 år*

Hvis du kan læse denne linje klart, brug denne styrke

+2.0 50-55 år*

Hvis du kan læse denne linje klart,

brug denne styrke

+2.5 55-60 år*

Hvis du kan læse denne linje klart,

brug denne styrke

+3.0 60-65 år*

Hvis du kan læse denne linje klart,

brug denne styrke

+3.5 +65 år*


*Alder: Når det gælder almindelig aldersbetinget langsyn, er vi mennesker imidlertid stort set ens og følger næsten alle ovenstående oversigt.

Hvilken styrke læsebriller har jeg brug for efter alder? 

Din optometrist vil typisk anbefale en styrke af læsebriller baseret på din alder. Efterhånden som du bliver ældre, vil dine øjne naturligt begynde at ændre sig. Dette kan ske på mange forskellige måder, og en af de mest almindelige ændringer skyldes en tilstand, der kaldes "presbyopi". Det er generelt det, der får folk til at få brug for læsebriller efter 40-årsalderen. Derfor er den anbefalede styrke for personer i alderen 35-45 år en styrke mellem +0,75 til +1,00 for at justere din presbyopi. Personer i alderen 45 til 50 år vil typisk have brug for +1,00 til +1,50. Personer i alderen 50 til 55 år anbefales typisk en styrke på +2,00. Og fra 55 til 65 år anbefales det at bruge en styrke på +2,5 til +3,00. Når man er over 65 år, anbefales en styrke på +3,5. 

Hvad er den mest almindelige styrke af læsebriller?

Den mest almindeligt købte styrke af læsebriller er +1.00 læsebriller.

Kan jeg bare købe læsebriller?

Ja, ganske enkelt! Læsebriller uden recept kræver ikke en øjenundersøgelse hos øjenlægen. Og læsebriller, der købes online, er meget billigere end de læsebriller, du finder hos din øjenlæge, og de fungerer lige så godt, hvis du vælger den rigtige forstørrelse.

Hvordan kan jeg vide, om mine briller er for stærke?

Sløret syn: Hvis din øjenopskrift er forkert, kan du opleve sløret syn. For at teste, om dit syn bliver sløret, skal du tage dine briller på og dække det ene øje. Stir lige fremad med det andet øje. Hvis dit syn er sløret eller sløret, kan du gentage det med det andet øje. Et grumset eller sløret syn på det ene øje, mens det andet er lukket, er et sikkert tegn på, at brillestyrken på dine briller eller linser er forkert.

Hovedpine: Hvis du bemærker, at din hovedpine er blevet hyppigere, eller at den har tendens til at opstå primært efter, at du har taget dine briller på, er det sandsynligt, at du bærer en forkert recept.

Svimmelhed og kvalme: Når din recept er for høj, vil du bemærke, at du begynder at føle dig svimmel og kvalme i løbet af et stykke tid efter at have haft dine receptpligtige briller eller linser på. Dette er et sikkert tegn på en forkert recept.

Kan det skade øjenene at have briller på der er for stærke?

Kort sagt, nej. For stærke briller vil ikke skade dine øjne, men de kan forårsage hovedpine, svimmelhed og kvalme efter et stykke tid. Derfor anbefaler vi, at du bruger vores synstest for at få det bedste resultat på, hvilken styrke du har brug for.

Hvordan kan jeg tjekke mit syn derhjemme online?

Der er flere måder, hvorpå du kan tjekke dit syn derhjemme online. En måde er at bruge vores øjenkort. En anden måde er at prøve vores online synstest, som du kan lave på dit skrivebord eller din mobile enhed. Du får et resultat på få minutter, så du ved præcis, hvilken styrke af briller du har brug for.

Hvordan kan jeg tjekke mit syn på min telefon?

Vores online synstest kan bruges på din telefon som en app. Bare hold din telefon i armslængde og følg instruktionerne på skærmen. Hvis du ikke kan læse den mindste linje på diagrammet, skal du muligvis bruge briller eller kontakter.

Først skal du sørge for, at lyset på din enhed er ca. 50 % af max. Placer dig derefter i en behagelig afstand på 40 cm fra din skærm. Vi tester et øje ad gangen, så sørg for at dække et øje ad gangen med din hånd. Du vil se to ringe: Brug den øverste ring som reference, og marker det tilsvarende mellemrum på den nederste ring. Efter testen får du et resultat med den foreslåede styrke, du har brug for.

Er online synsprøver nøjagtige?

Online øjentest er vejledende. Selvom de ikke erstatter en omfattende øjenundersøgelse fra en øjenlæge, bør resultaterne være tæt på, hvad du ville få fra din optometrist eller øjenlæge. Det anbefales altid at få foretaget en fuldstændig øjenundersøgelse, hvis du er i tvivl om dit syn, men hvis du bare leder efter en generel idé om dit øjensundhed, kan en online test være et nyttigt udgangspunkt.

Vi anbefaler at bruge en kombineret tilgang: Vores vejledende synstest er bedst brugt som en guide eller til at overvåge dit syn over tid, men hvis du pludselig oplever ændringer i dit syn, eller hvis du er bekymret eller har brug for mere specifik rådgivning, anbefaler vi at besøge din optiker eller øjenlæge.