Blue light briller

Beskyt dine øjne mod blåt lys fra skærme

Hold bedre fokus

Absorberer 30% af blue light

Mindre risiko for hovedpine

Forbedrer din søvn

stil og sundhed kombineret

Gør en forskel for dig selv med
blue light briller

effekten af blåt lys

Hvad er blåt lys?

Blåt lys er en del af det synlige lysspektrum, som det menneskelige øje kan se, bedre kendt som farver. De forskellige farver afgiver forskellig energi og er kendt for at påvirke os på forskellige måder. Blåt lys er den mest energiske stråling, kendt for at øge folks opmærksomhed, reaktionstid og humør. Omkring en tredjedel af alt synligt lys falder ind under kategorien høj-synligt lys, som er det, vi kalder "blåt lys" - med andre ord, er det altså ikke kun den blå farve, i sig selv, men også alle andre nuancer af blå, såsom indigo, lilla og turkis.

Sollys er en vigtig kilde til naturligt blåt lys, som vi mennesker har brug for, for at holde os vågne - det hjælper os altså til at styre døgnrytmen. På den anden side, og som følge af den digitale tidsalder, er vores eksponering for blåt lys steget drastisk, og det gør altså, at vi bliver overeksporneret for det blå lys. Kort sagt bliver vi udsat for mere, end hvad der er naturligt og sundt for vores øjne og hjerne. Heldgivis bliver vi med tiden mere og mere bevidste om den måde, vores digitale skærme påvirker os negativt. Dette betyder, at vi nu er klar til at prioritere vores helbreds behov.

Du kan forbedre din øjensundhed

Hvordan beskytter jeg mine øjne fra det blå lys?

Det anbefales at reducere antallet af timer foran skærmen, især om aftenen og om natten. Det er også nyttigt at justere indstillingerne på dine digitale enheder, for at ændre deres farvedisplay i de sene timer, så de udstråler mindre blåt lys i den periode, som du ønsker det. At reducere skærmtiden er dog ikke den nemmeste ting at gøre, og der er derfor, mange mennesker der vælger anti blue light briller i stedet. Det er en nem og billig måde at beskytte dine øjne og din krop mod de negative virkninger af den blå lysstråling, som endda er anbefalet af Harvard-forskere. De oplyser, at briller mod blåt lys har gavnlige sundhedseffekter, såsom forbedret søvncyklus og søvnkvalitet, bedre fokus og reduceret hovedpine.

De populære briller

Hvad er blue light briller?

Vores øjne bliver dagligt udsat for skadeligt blåt lys fra skærmene på computere, tablets, smartphones og TV. Faktisk bruger de fleste af os mere end 8 timer om dagen på forskellige skærme - og det kan øjnene ikke selv beskytte sig imod. Blue light briller - ofte kaldet skærmbriller, blå lys briller, eller computer briller - beskytter dine øjne fra det blå lys og du vil hurtigt mærke effekten efter en lang dag foran computeren og på telefonen.

Skærmbriller med blåt lys filter over de seneste par år blevet ekstremt populære, og det er der en rigtig god grund til. Det er begyndt at gå op for flere og flere, at de presser deres øjne til det yderste, når de sidder foran skærmen på kontoret det meste af dagen og samtidig øger skærmtiden om aften på telefonen, iPad’en eller foran fjernsynet. De mange timers skærmtid, som de fleste af os har hver eneste dag, har en negativ effekt på vores øjne. Mange oplever at deres øjne bliver tørre, at søvnen bliver dårligere, eller at de får ondt i hovedet. Alt sammen problemer som kan være forbundet med den heftige eksponering fra blåt lys.

Tilpas din pakke, unikt til dig.

Mix & Match 3 par briller til 499,-

inkl. fri fragt og 100 dages retur.

Bedre nattesøvn og øget koncentration

Fordelene ved blue light briller

Når du bruger blue light briller, mens du sidder foran dine skærme, vil de fleste opleve, at nattesøvnen forbedres, man får mindre hovedpine og mindre ondt i øjnene. ...og fik vi nævnt, at du kan se godt ud med flotte og stilfulde briller - samtidigt med at du får alle de fordelene?

Hos Luxreaders har vi arbejdet utrætteligt på at kunne forene blue light brillernes positive effekter for dine øjne med et bredt udvalg af stel og styles, der både er af høj kvalitet og ser godt ud. Vi er heldigvis lykkedes med at skabe et bredt udvalg af modeller og kollektioner af skærmbriller, der gør, at du kan se stilet ud, mens du sidder foran skærmen. Derudover har vi arbejdet intensivt på at holde brillernes vægt nede, så du kan have dem på i mange timer ad gangen, uden at stellet vil føles tungt eller være generende dig.

Absorbering af Blåt lys

Hvordan virker blue light briller?

Glassene i anti blue light brillerne er belagt med et tyndt filter, der blokerer og absorberer de blå lysstråler, der udsendes fra dine skærme. Måske kender du det allerede fra “nattetilstand” på din smartphone, hvor skærmen bliver mere gullig? Blue light briller blokerer og absorberer ca. 30% af det blå lys fra dine skærme. Vores blue light briller findes helt uden styrke, og i forskellige styrker op til +3.5.

Noget alle burde eje

Hvem bør bruge blue light briller?

Kort sagt er blue light briller nyttige for alle personer, der tilbringer mere end 1 time foran skærmen hver dag, uanset om det er børn eller voksne. Brillerne er ikke kun for folk, der allerede bruger receptpligtige briller. Hos Luxreaders kan du nemlig finde blue light briller uden styrke, og helt op til styrke +3.5. Det betyder, at både børn og voksne kan benytte vores blue light briller. Hvis dit barn i øjeblikket ikke har behov for blue light briller med styrke, så har barnet alligevel mulighed for at bruge de beskyttende briller når der spilles på computer, ipad eller mobiltelefon, så deres deres øjne bliver mindre eksporneret mod det blå lys som de bliver udsat for i løbet af hverdagen.

The Fatigue Countermeasures branch of the Air Force Research Laboratory

Harvard Business Review

"Kort fortalt forbedre blue light briller både søvn og arbejdsresultater"*

Blue light briller - virker det?

Blue light briller gør præcis, hvad de skal - de blokerer en mængde af det skadelige blå lys, der blandt andet kommer fra digitale skærme, som mange mennesker bruger meget i deres hverdag. Mange undersøgelser viser, hvordan brugen af skærmbriller mod blåt lys kan beskytte dit syn og hjælpe dig til en bedre nattesøvn, reduceret træthed og tendens til hovedpine, og flere gode egenskaber. Så hvis du ønsker at prøve et par briller der vil have positiv effekt, så vil disse briller helt sikkert virke!

Det er ingen hemmelighed, at det blå lys fra vores skærme har en betydelig indvirkning på, hvordan vi har det fysisk og mentalt. Med al den nye teknologi kan vores tilstand risikere at blive forringet til en vis grad. Derfor er det godt at finde en løsning der kan forebygge disse udfordringer. For eksempel siger en kunde, at han oplever mindre trætte øjne efter at have siddet foran sin computerskærm hele dagen, ved at bære skærmbriller mod blåt lys; en anden følte, at de hjalp med at lindre nogle hovedpine-smerter, som hun havde haft for nylig, og endelig oplevede hun også at sove bedre om natten. Ikke kun giver blue light briller lindring mod trætte øjne, hovedpine og søvnbesvær når du kigger på din telefon eller tablet lige før sengetid, de kan tages i brug hele dagen lang. 

Hvis du er bekymret for de langsigtede virkninger af blåt lys for dit syn, er det på tide at investere i et par blue light briller. De vil ikke kun hjælpe med at reducere træthed, overbelastning af øjnene og søvnbesvær, de vil også beskytte dine øjne mod det skadelige blå lys, der udsendes fra digitale skærme og andet LED lys, som også udsendes fra lamper. Uanset om du bruger din computer til arbejde eller leg, er disse briller en fantastisk måde at reducere belastningen af dine øjne og få mest muligt ud af din skærmtid med god samvittighed.

Hvornår skal man bruge blue light briller?

Blue light briller kan bruges hver dag. Vi bliver nemlig eksponeret for blåt lys i mange sammenhænge. Ikke kun når vi sidder foran en digital skærm, men også i LED lys, såsom lamper, bliver vi eksponeret for blåt lys. Det naturlige blå lys vi bliver eksponeret for fra solen er noget, vi har brug for, for at holde os vågne og styre vores døgnrytme, og i tilfælde af solens stråler er det bedre at beskytte øjnene med solbriller. Solens blåhvide stråler er vigtige kilder til D-vitamin og kan behandle depressioner, men for meget eksponering kan give øjenbetændelse - så sørg for, at beskytte øjnene med et par solbriller, når solen står skarpt på himlen.

Få en god søvn og mindre hovedpine med blue light briller

Når det gælder vores sundhed, er vi endelig begyndt at være mere opmærksomme på de ting, der betyder noget for vores helbred. Et af de vigtigste aspekter af vores velbefindende er vores syn, og takket være den stadigt voksende bevidsthed om blå lysstråling har vi nu en måde at beskytte vores øjne mod de skadelige virkninger af digitale skærme på.

Blåt lys er kendt for at forårsage træthed i øjnene og hvis man ikke forebygger eller forhindrer eksponering af det blå lys, kan det over tid føre til andre synsproblemer. Ved at bære skærmbriller mod blåt lys kan du mindske eksponeringen for denne type lys og dermed beskytte dit syn.

Blue light briller kan hjælpe med at reducere øjen belastning. Hvis du bruger meget tid på at kigge på digitale skærme såsom computere, telefoner, ipad eller tablet vil du måske opleve, at dine øjne føles trætte og anstrengte sidst på dagen. Det skyldes, at det blå lys, der udsendes fra din skærm, kan få vores øjne til at arbejde hårdere end nødvendigt. Hvis du bærer briller med blåt lys, kan du mindske belastningen og du vil mærke forskellen - dine øjne vil have det meget mere behageligt sidst på dagen. 

Endelig kan blue light briller også hjælpe dig til at sove bedre. Det blå lys, der udsendes fra skærme, kan forstyrre vores naturlige søvnmønster og det kan være vanskeligt at få en god nats søvn.

De fleste mennesker er klar over, at blåt lys kan være skadeligt for synet, men mange kender ikke til de præcise årsager, som der desværre er en del af. Derfor er blå lysbriller blevet en populær måde at forbedre søvnkvaliteten på, reducere hovedpine og træthed, og forbedre koncetrationsevnen. Blå lysbriller fungerer ved at blokere for blå lysbølger, som er kendt for at forstyrre produktionen af melatonin som er det hormon, der hjælper med at regulere din søvncyklus. Ved at bære briller mod blåt lys kan du - særligt om aftenen inden sengetid - snyde din hjerne for at reducere produktionen af melatonin hormonet, så din krop vil falde til ro, og du vil få en bedre nattesøvn - uden af ændre på dine vaner. En god nats søvn er afgørende for dit generelle helbred og velvære, så derfor kan briller med blåt lys være en værdifuld tilføjelse til din daglige rutine og særligt din aftenrutine.