Hvad er acetat?

Acetat er et term som beskriver en hver form for plastik der kommer fra materialet cellulose acetat. Det er produceret fra naturlige ressourcer som uld og træflager og er derfor naturligt og allergivenligt. Fordi acetat indeholder polymer, er det ofte brugt til at producere brillestel.

 

Hvad betyder tilføjelse i brillestyrker?

“Add”, i brillestyrker, står for addition. Det siger noget om hvor meget ekstra styrke du skal bruge for at kunne se klart på kort afstand. Hos de fleste er add et resultat af presbyopi - alderssyn.

 

Arme

Se "Brillestænger"

 

Hvad er forskellen på blue light- og skærmbriller?

For at gøre det helt klart, så er ”blue light briller” et fancy udtryk for helt normalle briller med en blue light-belægning. Belægningen fungerer som et filter mod blue light og beskytter øjet mod skadeligt lys. Skærmbriller er derimod et udtryk der henvender sig til styrken og brugen af specifikke briller. I stedet for en belægning har skærmbriller en speciel opbygning i linsen som har en specifik styrke som er beregnet til dine computervaner. Du kan også opgradere dine skærmbriller med en blue light belægning så du både får fordelene ved blue light briller og skærmbriller. Læs mere om forskellen her.


Hvad er blue light?

Blue light er en del af det synlige lysspektrum som er defineret som at have en bølgelængde mellem 400 og 525nm. Sollys er vores vigtigeste kilde til blue light og den hjælper os med at holde koncentrationen, øger vores reaktionstid og hjælper på humøret. Dog er det ikke helt den samme effekt det har om natten. Når der er mørkt kan blue light føre til overbelastning af øjet og øge risikoen for macular degeneration. Blue light briller hjælper med at blokere en del af det blå lys der kommer fra skærmen og er derfor et populært valg blandt folk der bruger mange timer foran skærmen.

  

Hvad er grå stær?

Grå stær er når øjets linser bliver tåget til og opstår når proteinerne i øjnene bygges op. Grå stær forhindre lys fra at komme klart igennem øjet og kan derfor gøre at man ser objekter slørret, diset eller mindre farverigt.

  

Hvad er en hornhinde?

Hornhinden er den gennemsigtige del af øget som dækker den forrreste del af øjet. Den dirigerer lysstråler ind i øjet og hjælper med at fokuserer dem på den lyssensitive retina bagerst i øjet som giver klart og skarpt syn.

 

Hvad er en diopter?

Diopter er et mål for linsestyrke. Det er oftest brugt til at beskrive styrken i læsebriller, teleskoper og andre forstørrelsesglas.

  

Hvad er en overbelastning af øjet?

Overbelastning af øjet, også kendt som asthenopi, er en følelse af ubehag som opstår i øjnene ved overdreven - eller ukorrekt brug af øjnene.

 

Hvad er langsynethed?

Langsynethed er en synsfejl hvor du kan se objekter på lang afstand, men har problemer med at se på kort afstand. Jo tættere objektet kommer på dig, jo mere slørret vil det blive.

 

Hvad er et filtetui?

Et brilleetui lavet af filt som er egnet til at opbevare briller. Når du køber dine briller hos os følger der et gratis etui med til hvert par i bestillingen uanset om du køber et par læsebriller, solbriller eller blue light briller.

 

Hvad er et brilleetui?

Et brilleetui er det som holder brillernes linser foran dine øjne. Typisk er stellet koblet sammen med en bro over næsen og hængslede brillestænger som hviler på dine øre.

 

Hvad er jeres brillestel lavet af?

Vores brillestel kommer i en række af former, farver og materialer. Vores mest populære brillestel er naturlig cellulose acetat, rustfri metal og letvægts rubber.

 

Hvad er briller?

Læsebriller er den meste brugte form for briller brugt til at rette og forbedre mange forskellige former for synsfejl somm presbyopi og myopi.

 

Hvad er gavekort?

Et gavekort er den perfekte måde at give en gave der både giver fleksibilitet og frihed til den heldige modtager. Det er intet andet end et forudbetalt værdi-kort.

 

Kan jeg købe et gavekort hos Luxreaders?

Ja det er muligt at købe et gavekort til Luxreaders produkter! Det bedste ved det hele er at gaven kommer omgående til din email indbakke. Derefter skal du bare folde det så du kan give en flot gave. Du kan også vælge bare at sende gavekortet direkte videre til den du ønsker at give gaven!

 

Hvad er hypermetropi?

Hypermetropi er en synstilstand hvor du kan se objekter på lang afstand men får problemer jo tættere du er på dem.

 

Hvad er et iris?

Øjets Iris, også kaldt regnbuehinden, er det farvede væv i den forreste del af øjet der indeholder pupillen i centeret. Det hjælper med at kontrolere størrelsen af pupillerne i forhold til hvor meget lys der skal ind i øjet.

  

Hvad er keglehornhinde?

Keglehornhinde er en øjensygdom der resulterer i tab af syn. Det påvirker gradvist strukturen af hornhinden som langsomt udtynnes og ændrer form.

 

Hvad er brilleglas?

Brilleglas er et stykke glas eller andet gennemsigtigt materiale - som hård plastik - med buede sider som koncentrerer eller spreder lysstråler. De er brugt til at korrekte eller forbedre syn.

 

Hvad er Macula degeneration?

Macula degeneration (AMD) er en øjensygdom som påvirker øjets macula som er den centrale del af dit retina. Det kan føre til reduceret centralsyn.

  

Hvad er nærsynethed?

Nærsynethed er en synstilstand hvor du kan se objekter på kort afstand, men der opleves problemer med at se på lang afstand.

 

Hvad er forskellen på Myopi og at være nærsynet?

Der er ingen forskel, det er bare et andet navn for den samme synstilstand.

 

Hvad er næsepuder?

Næsepuder er de to små silicone puder som enten er klipset eller skruet ind i brillestellet. Næsepuderne er både med til at balancere vægten af brillerne og forhindre dem i at falde af næsen.

 

Hvad er en optometrist?

En optrometrist er en uddannet optiker som er specialiseret i øjets helbred. Optometrister kan undersøge patienter, diagnotisere problemer med synet og foreskrive patienten de korrekte linser til dem.

 

Hvad betyder "Plano"?

Plano er briller uden styrke dvs. briller der ikke korrigere en brydningsfejl i øjet. De kan blive brugt når det ene øje ikke har brug for rettelse eller hvis man har lyst til at gå med briller uden nødvendigvis at have brug for dem.

 

Presbyopi

(Se langsynethed)

  

Hvad er en pupil?

En pupil er det sorte i centrummmet af øjet som lader lyset ramme retinaen.

 

Er læsebriller kun brugt til at læse?

Læsebriller er hovedsageligt brugt til at læse bøger, scrolle på telefonen, eller læse på computeren. Dog er læsebriller fra Luxreaders ikke kun lavet til at læse. Vores briller er lavet til at forbedre dit syn samtidig med at få dig til at se godt ud.

 

Er læsebriller dårlige for dine øjne?

Nej. Læsebriller er ikke dårlige for dine øjne. Læsebriller reducerer den træthed i øjnene og hovedpine som kan opstå hos folk der har brug for læsebriller. Læsebriller er til gavn for dine øjne og du vil helt klart kunne mærke forskellen! De hjælper dit syn ved at korrigere de lysstråler som bliver absorberet ind i dit spektrum, men de ændrer ikke den fysiske struktur af øjet permanent.

 

Kan jeg bruge læsebriller hele dagen? 

Ja! Læsebriller kan bruges hele tiden så længe at dine øjne er komfortable. Læsebriller kan hjælpe dig med presbyopi, det aldersrelaterede tab af evne til at fokusere på beskeder på en smartphone, tablet eller ord i en bog.

 

Kan læsebriller hjælpe mod hovedpine? 

Ja! læsebriller reducerer øjentræthed og hovepine til dem som har brug for dem. Læsebriller er gode for dine øjne hvis du er langssynet, du vil kunne mærke forskellen.

 

Kan læsebriller blive brugt til at se TV? 

Nej. Læsebriller hjælper ikke hvis du har problemer med at se TV. Læsebriller er brugt til at læse mindre tekst på kort afstand. Når du ser TV sidder du typisk for langt fra skærmen til at læsebriller ville have nogen fysisk effekt. Dog hvis du ser noget på din bærbar med undertekster kan det godt være en fordel med læsebriller. Hvis du synes at TV'et er slørret, så bude du overveje briller lavet til nærsynethed da du muligvis lider af myopi.

 

Kan jeg købe læsebriller online?

At købe læsebriller online har aldrig været nemmere. Den nemmeste måde at shoppe på er online. Ingen køer, et hav af muligheder og hurtig levering. Find det perfekte par uden nogen gnidninger. Vælg dit brillestel og styrke - og dine briller vil være på vej!

 

Billige læsebriller: Hvor kan jeg købe dem?

Billige læsebriller kan blive købt mange steder. En stor del af læsebriller bliver købt på tankstationer, apoteker og supermarkeder. Desværre tænker mange folk at billig pris hænger sammen med dårlig kvalitet, da det er oplevelsen folk får hos virksomheder som ikke specialiserer sig i denne industri.

 

Kan jeg købe læsebriller og stadig få gratis returnering?

Gratis returnering giver dig muligheden for at fysisk at prøve de briller du har bestilt i dit eget hjem. Hvis du ikke er tilfreds med produktet kan du sende dem tilbage, gratis! Vi vil gerne være med til at fjerne den 'risiko' folk føler de tager når de køber online. "Hvad nu hvis de ikke passer?" så sender du dem bare tilbage til os og vi sørger for du bliver refunderet!

 

Små læsebriller: Hvor kan jeg finde min størrelse? 

Alle mennesker er anderledes og ansigter kommer i forskellige størrelser, som gør at der er forskellige krav når det kommer til briller. Alle brillerne i vores sortiment er udstyret med fleksible stænger så de kan justeres til størrelsen af dit hoved. Du kan finde et overblik over alle vores smalle briller ved at prøve vores style guide.

 

Hvad for nogle læsebriller vil passe mig? 

At købe læsebriller online kan være svært da man gerne vi være sikker på at de har en behagelig pasform og klæder dig. Det er derfor vi har lavet en nem style guide som hurtigt giver dig et overblik over hvilke briller der passer til dit hoved. Lad os hjælpe dig med at føle dig inspireret - prøv vores style guide.

 

Hvad er retina?

Retinaen (Nethinden) er et tyndt lag af væv der dækker de bagerste to-tredjedele af øjenæblet. Det indeholder de lyssensitive nerveceller som modtager og organiserer alle den visuelle information sendt til hjernen.

 

Hvad mener I når i siger "Designet i Skandinavien"? Hvad er skandinavisk design?

Skandinavisk design er kendt for en minimalistisk tilgang som forbinder funktionalitet og skønhed. Denne stil er hvad der har inspireret vores brille designs: vi fokuserer på simplicitet, skarphed og funktionalitet uden at ofre skønheden. 

  

Hvad er en enkeltstyrkebriller?

En enkeltstyrkebrille er en type briller som kun kommer med en type korrigering af syn. Dette betyder at det kan hjælpe nærsynede og langsynede mennesker, men ikke begge.

  

Hvad er Luxreaders’ “Style guide”?

Style guiden er en app som er integreret ind i Luxreaders' hjemmeside som hjælper potentielle kunder med at finde frem til de briller som passer dem bedst. At bruge appen er ligetil: Alt hvad du skal gøre er at svare på et par spørgsmål omkring din ansigtsform og livsstil. Efter vi har fået dine svar giver systemet dig en række af briller der vil passe bedst til dig og din stil.

  

Hvad er solbriller?

Solbriller er briller med mørklagte linser som beskytter dine øjne ved at blokere UV stråler.

 

Hvad karaktiserer Luxreaders solbrille linser?

Vores linser kommer i styrker fra +0 (Plano linser) til +2,5 og er alle kategori 3 UV400 CE certificerede. Dette betyder at de blokerer alle lysstråler med bølgelængder op til 400 nanometer (UVA og UVB stråler)

 

Hvad er solbriller med styrke (reading glasses with sun lenses)?

Solbriller med styrke fungerer som almindelige læsebriller - bare med mørkere glas. De er perfekte til når du er på ferie i solen og gerne vil ligge i solen og læse en god bog.

 

Hvad er brillestænger og hvad er deres formål?

Brillestængerne er brillernes arme som rækker fra hængslen og hen over dine øre. Formålet er at holde briller på dit hoved.

 

Hvad er TR-90?

TR-90 er materialet vi bruger til at lave vores "Rubber" kollektion. Det er utroligt udholdent, fleksibelt og letvægt og gør derfor vores Rubber briller ekstremt behagelige.

 

Hvad er skildpaddeskals briller?

Skildpaddeskal briller er brillestel som skal forestille skallen af skildpadder. De har et mønster som har rav, honning og brune pletter. Mange er vilde med denne farvekombination og den er aldrig gået af mode da den komplimenterer stort set alle hår- og hudfarver.

 

Hvad er UV lys?

Ultraviolette stråler er harmfulde brister af stråling fra solen som kan være med til at give mennesker rynker, solforbrændinger og kræft. Dog er det ofte overset at UV kan have destruktiv effekt på vores syn ved at skade overfladen af horninden igennem grå stær eller macula degeneration. Heldigvis kan denne type skade undgås ved at bruge solbriller med UV beskyttelse. For europærerne er UV400 ideelt til at beskytte øjnene!

 

Hvad er et synsfelt?

Synsfeltet er det område der kan ses når øjet er fokuseret på et centralt punkt.