Hvad er blue light briller?

- og hvad er de gode for?

Arbejdskulturen og arbejdsmiljøerne har ændret sig markant i løbet af de seneste årtier. I dag arbejder de fleste af os foran skærme cirka 8 timer om dagen. Sammen med fremkomsten af nye arbejdsvaner er der opstået arbejdsrelaterede sundhedsproblemer, som tidligere var mindre almindelige. Arbejde foran en computer kan føre til anstrengte øjne, hovedpine, nakkesmerter og kan endda føre til søvnløshed. Ergonomisk arbejdsstilling og en korrekt indstillet computerskærm er vigtige faktorer for dem, der arbejder hele dagen foran computeren. I mange tilfælde skyldes problemer dog synfejl. En del af disse problemer kan forebygges ved at bruge særlige briller, der er designet til personer, der tilbringer meget tid foran skærmene, så det kan være en god idé at investere i et par blue light briller.

Hvad er blue light briller og virker det?

Blue light briller er kort sagt briller til computerarbejde. Der findes mange forskellige typer blue light briller på markedet, og det er vigtigt at vælge et par, der passer til dine individuelle behov.

Blue light briller kommer med en enkelt styrke og kan også være med progressive linser. Linserne i de progressive blue light briller har en højere forstørrelse i bunden end i toppen. Dette reducerer den såkaldte konvergensstress, som kan opstå, når du ser på en skærm. Konvergensstress betyder, at dine øjne skal arbejde hårdere end normalt for at fokusere på skærmen, hvilket kan føre til øjenstress, hovedpine og endda nakkesmerter.

Blue light briller med enkeltstyrke er perfekte til dem, der vil bruge deres læsebriller under arbejde. Mange bruger deres almindelige læsebriller til computerarbejde, men dette er ikke ideelt, da læsebrillernes linser ikke er designet til at beskytte øjnene mod skadeligt blåt lys.

Blue light briller fungerer som læsebriller med et såkaldt blåt lys filterlag på glassene, som hjælper med at reducere det skadelige blå lys fra skærme.

Blue light briller med eller uden styrke

Hos Luxreaders finder du blue light briller med eller uden styrke i de mest trendy former og farver, hvilket giver dig mulighed for at beskytte dine øjne, selvom du ikke har synsproblemer. For at finde ud af, om du har brug for blue light briller med styrke eller uden styrke, anbefaler vi, at du tager vores virtuelle synstest. Når du har fundet den rette styrke til dine blue light-briller, er det tid til at vælge et par, der passer til din stil. Hos Luxreaders har vi et bredt udvalg af stilfulde blue light-briller i forskellige former og farver. Prøv vores blue light briller med vores virtuelle prøve funktion, så du kan være sikker på, at de blue light-briller, du bestiller, passer perfekt til dig! Og hvis du ikke er sikker på, hvilken form eller farve der passer bedst til dig, kan du få svar på 2 minutter ved at gennemgå vores virtuelle stilguide!

Hvornår behøver du blue light briller?

Hvis du arbejder hele dagen foran skærme, er det vigtigt at beskytte dine øjne mod det skadelige blå lys fra skærmene. Blue light briller kan også være en god investering, hvis du bruger meget tid på at se på skærme i din fritid. Hvis du kan lide at spille videospil, se tv eller bruge din telefon i lange perioder, kan det være en god idé at få et par skærmbriller for at beskytte dine øjne.

Hvad er forskellen mellem skærmbriller og læsebriller?

Når det kommer til korrigerende briller, forveksles skærmbriller og læsebriller ofte. Den primære forskel ligger i deres tiltænkte anvendelse. Læsebriller er designet til aktiviteter på nært hold, såsom læsning, mens skærmbriller er optimeret til brug af skærme på afstand (f.eks. at se tv eller bruge en smartphone). Læsebriller er specielt designet til at korrigere nærsynethed og forbedre synet for små bogstaver, og de har normalt ikke et blåt lys-filter og bør ikke bruges under skærmbrug. Skærmbriller har dog ekstra funktioner til at minimere de negative virkninger af skærmtid, såsom belægninger, der filtrerer blåt lys. Således tjener skærmbriller og læsebriller forskellige formål, hvor skærmbriller er mere velegnede til brugere, der ofte stirrer på skærme i længere perioder. Det vigtigste at huske er, at almindelige læsebriller ikke er velegnede til brug af skærme.

Hvordan finder jeg de rigtige skærmbriller?

Når du vælger blue light briller, er det vigtigt at tage hensyn til dine specifikke behov og hvilken type skærm, du bruger dagligt. Bruger du konstant din telefon eller tilbringer du størstedelen af din skærmtid foran en computer? Hvis du ud over arbejdstiden bruger meget tid på mindre enheder, kan blue light briller være det perfekte valg for dig. En anden vigtig overvejelse er komforten - sørg for, at brillerne sidder godt og ikke er for tunge eller stramme i ansigtet. Derudover kan du også overveje stilen - de fleste blue light briller findes i forskellige steltyper og farver. Til sidst er det vigtigt at vælge blue light briller, der bedst passer til din individuelle livsstil og dine skærmvaner.

Hvordan ved du, om du har brug for blue light briller?

Mange mennesker indser ikke, at de har brug for blue light briller, før de begynder at opleve symptomer som hovedpine, søvnløshed, tørre øjne eller sløret syn. Blue light briller kan dog også bidrage til at forebygge langsigtede øjenskader, såsom computer vision syndrom eller digital øjenbelastning. Hvis du finder ud af, at du konstant skeler eller mister fokus, når du bruger en skærm, eller hvis du oplever sløret syn efter skærmbrug, kan blue light briller hjælpe med at lindre disse symptomer. Det er også vigtigt at bemærke, at det måske ikke er tilstrækkeligt blot at justere skærmindstillingerne eller tage hyppige pauser for at beskytte din syn. At investere i blue light briller er en god måde at reducere eksponeringen for blåt lys og beskytte dine øjne mod langsigtede skader. Du kan bruge blue light briller uden synsfejl. Hos Luxreaders kan du finde blue light briller uden styrke og op til +3,5 styrke. Det betyder, at både børn og voksne kan bruge vores blue light briller. Hvis dit barn i øjeblikket ikke har brug for blue light briller med styrke, kan det stadig bruge beskyttelsesbrillerne, når det spiller på computeren, iPad eller mobiltelefonen, så dets øjne bliver mindre udsat for det blå lys, de udsættes for i hverdagen.

Du har ret til at modtage blue light briller fra din arbejdsgiver.

I Danmark har arbejdsgivere ifølge arbejdsmiljølovgivningen et ansvar for at sikre, at medarbejdere, der arbejder foran skærme i længere perioder, har adgang til nødvendige synskorrigerende briller. Hvis en øjenundersøgelse viser behovet for det, skal arbejdsgiveren dække udgifterne til disse briller i henhold til reglerne om arbejdsmiljø.

Er du som arbejdsgiver interesseret i et godt tilbud på blue light briller?

Som arbejdsgiver vil du sikkert gerne skabe de bedste rammer for dine medarbejdere, så de kan yde deres bedste hver dag! Hos Luxreaders får du mulighed for at investere i en sund og behagelig arbejdsplads ved at tilbyde blue light briller til dine medarbejdere. Med et skræddersyet tilbud af blue light briller kan du sprede glæde blandt alle medarbejdere, på hele arbejdspladsen. Hos Luxreaders er vi sikre på, at du vil finde de blue light briller, der passer bedst til dine behov og dit livssyn! Vores blue light briller fås med styrke og uden styrke. Til vores stel tilbyder vi materialer af høj kvalitet som acetat, metal og gummi. Alle vores materialer er produceret som lette stel, der giver dig komfortable, men holdbare briller. Vores håndværk og subtile design sikrer, at vi har skræddersyet vores stel til at passe dig personligt. Vi forstår, at det er svært at skære ned på skærmtiden - det er derfor, vi har lavet en prisbillig løsning med vores blue light briller. Hvis du endnu ikke har fået den fantastiske følelse af at forkæle dig selv med et par af vores briller - har du en fantastisk oplevelse i vente! Gør som mere end vores +30.000 tilfredse kunder og bestil et par Luxreaders i dag