Vælg briller der passer til din hårfarve

Velkommen til vores artikel om at matche din hårfarve og briller. Den rette kombination af disse to elementer kan tage dit udseende op på et nyt niveau, så du vil gerne læse nøje med! Vi vil diskutere, hvordan farven på dine briller (uanset om de er læsebriller eller solbriller) skal komplementere din hårfarve, samt de nyeste trends inden for brillemode, der vil få dig til at se bedst muligt ud.

Hvilken slags briller passer til din frisure?

Den gode nyhed er, at der er nogle tips og tricks, der kan hjælpe dig med at finde det perfekte par briller til din stil. Fra modige blå lysebriller til delikate stilarter, er der et par derude til alle. Uanset om du har langt, kort, krøllet eller glat hår, har vi dig dækket.

Vi vil tale om de forskellige brillestile, der fungerer bedst med forskellige hårtyper, samt nogle generelle tips og anbefalinger til at finde det perfekte par.

Så uanset om du er en mode-fremad trendsetter eller en klassisk minimalist, så gør dig klar til at rocke dine briller med selvtillid og stil! Lad os dykke ned og finde det perfekte par briller til din frisure.

Rødt hår

Er du en stolt rødhåret på udkig efter det perfekte par briller til at komplementere dine flammende lokker? Så kig ikke længere! Du kan ikke gå galt i varmtone stel som orange, guld eller brun. Disse toner kan forbedre den naturlige varme i din hårfarve. Med disse typer briller til rødhårede vil du skabe et sammenhængende og afbalanceret look på ingen tid.

Og når det kommer til hudfarve, afhænger det af, om du er en kølig eller en varm type. Ser sølvsmykker på dig bedre ud end guld? Så bør du kigge efter pasteller og blå, når du køber stel. Men hvis du er mere på den varme side, skal du gå med brun og orange.

Blond

Hvis du er blond, er der et par ting, du skal huske på. De bedste farver briller til blondt hår og blå øjne er varmtone stel som guld, brun eller skildpaddeskjold. De skaber et naturligt og harmonisk look, der forbedrer din hårfarve. På den anden side kan kølige tonede stel skabe en markant kontrast, der måske ikke er lige så flatterende.

Vær ikke bange for farver! Briller til blondt hår behøver ikke at være kedelige. Blondiner ser fantastiske ud med grønne eller blå stel. Disse farver skaber en komplementær kontrast, der kan få din hårfarve til at stå endnu mere frem. Så hvis du føler dig modig, så gå efter et par briller med lyse stel i grønne eller blå nuancer.

Mørkt hår

Mørke rammer, som f.eks. sort eller dyb brun, skaber en stærk og slående kontrast til mørkt hår. Skildpaddebriller kan også supplere mørkt hår og tilføje et strejf af varme og tekstur til dit look. Hvis du føler dig eventyrlysten, kan briller i lyse eller metalliske farver som rød eller guld tilføje et modigt og legende element til dit outfit.

Når det kommer til hudfarve, vil briller, der passer til både din hårfarve og hudfarve, skabe et harmonisk og afbalanceret look. Hvis du har en varm hudfarve, kan guld- eller brune stel fremhæve din naturlige varme hudfarve. Hvis du har en kold hudtone, kan du prøve stel i sølv og blå farve, da de kan skabe en slående kontrast.

Gråt hår 

Har du gråt hår? Vi er her for det! Briller til gråt hår ser bedst ud som sølvfarvede, grå eller hvide stel. Dette skaber et klassisk og tidløst look, der komplimenterer grå hårfarve. Rammer i varme toner som guld eller brun kan også tilføje et strejf af varme til din hudfarve og skabe et afbalanceret look.

Hvis vi taler om brillenes form og stil, kan runde stel blødgøre kantede træk og skabe et mere harmonisk look, mens kantede stel kan tilføje definition og struktur til ansigtet. Tag et kig i dit spejl og find et stel, der afbalancerer dine træk og fremhæver din naturlige skønhed. Og hvis du stadig har brug for hjælp, kan du gå til en komplet guide til at finde det perfekte par!

Frisure

Kvinder

Afhængigt af dit hårs længde, tekstur og lagdeling kan visse stel være mere flatterende end andre. Hvis du har kort hår, kan briller med en fed eller geometrisk form tilføje struktur og definition til dit ansigt, hvis du har kort hår. Briller med katteøjne skaber også et legende og feminint look.

Hvis du har langt hår, kan briller med en afrundet eller oval form supplere din frisures blødhed og femininitet. Firkantede eller rektangulære stel skaber en slående kontrast og giver dine træk mere definition.

Og når det kommer til frisurer, skaber læsebriller til kvinder med et fint og let stel normalt et blødt og elegant look. Overdimensionerede stel kan også tilføje et strejf af drama og gøre et statement.

Mænd

At kombinere er et kunstværk, og at style mandefrisurer med briller er intet mindre end det. Kort hår i kombination med klassiske og tidløse former som runde eller rektangulære kan skabe et sofistikeret og professionelt look.  Aviatorbriller kan også tilføje et strejf af maskulinitet og skabe et dristigt og eventyrlystent look.

For dem med mellemlangt hår tilføjer herrebriller med en stærk og kantet form struktur og definition til dit ansigt. Briller med et fedt og tykt stel skaber derimod et trendy og stilfuldt look.

Sidst, men ikke mindst, til dem med langt hår kan briller med et fint og let stel supplere din bløde frisure. Runde eller ovale briller skaber også et klassisk og tidløst look.

FAQ

 • Kan jeg bære briller i en anden farve end mit hår?

  Ja, det kan du godt! Vær dog opmærksom på at vælge en farve, der komplimenterer din hårfarve og hudtone for at skabe et afbalanceret og harmonisk look.

 • Hvordan matcher jeg farven på mine briller til min personlige stil?

  Det bedste er at kigge på din garderobe. Hvis du gerne vil være mere eventyrlysten med dit look, kan et par trendy farvede briller hjælpe dig med at gøre en statement. Og hvis din stil er mere afslappet, skal du gå efter minimalistiske briller.

 • Kan jeg bære markante brillestel med enhver frisure?

  Ja, det kan du! Markante brillestel kan tilføje en smule personlighed og stil til enhver frisure. Det er dog vigtigt at vælge et stel, der balancerer dine træk og fremhæver din naturlige skønhed.

 • Hvordan ved jeg, hvilken farve briller der passer mig?

  Det bedste er at prøve forskellige stile, former og farver på brillestel for at finde dem, der passer til din personlige stil. Eller læs denne artikel igen!

 • Kan briller forbedre mine ansigtstræk?

  Ja, briller kan forbedre dine ansigtstræk ved at tilføje definition, struktur eller blødhed til dit ansigt. Ved at vælge den rigtige form og stil på briller kan du skabe et mere afbalanceret og harmonisk look.