Aviator brillernes historie

Med den nylige udgivelse af den nye Top Gun-film har aviator-briller, som gradvist er steget til popularitet igen, fået deres fortjente spotlight. Disse solbriller med metalstel er blevet populære siden 1940'erne og nyder fortsat deres berømmelse for deres funktionalitet og modige stil. Men bortset fra at have indrammet mange berømtheders ansigter, har disse aviator-solbriller haft en interessant historie.

Funktionelle (militære) solbriller

Mens piloter har haft behovet for briller oppe i højderne lige siden før anden verdenskrig, blev flyversolbriller først skabt, da behovet for en pilots fokus og skarphed var højere end nogensinde. Før skabelsen af ​​disse praktiske solbriller bar piloter omfangsrige øjenbeskyttelsesbriller, der let duggede til og ikke gav den klarhed, som piloterne havde brug for, når de fløj. I store højder blev piloter ofte blændet af det klare blå og hvide lys fra solen og himlen. For at reducere blændingen og for at forbedre pilotens vision blev de funktionelle aviator-solbriller skabt og masseproduceret til piloter og sejlere i slutningen af ​​1930'erne og 1940'erne.

Behovet for Aviator-solbriller

De nye aviator-solbriller med metalstel var i stand til at beskytte pilotens øjne mod alle elementer, samt reducere blændingen, der ofte forstyrrede pilotens syn, når de fløj. Pilotbrillerne var lavet af metaller, havde en dråbeform, der lignede de gamle pilotbriller og havde grønne tonede glas. Deres unikke form sikrede, at piloterne havde et bredt og uforstyrret synsfelt, samtidig med at de reducerede stråling og blænding fra alle vinkler, og den grønne nuance sørgede for, at blåt lys blev reduceret, og at pilotens syn blev skærpet, når de fløj. 

Ikke kun var linserne designet til at forbedre pilotens arbejde, den unikke pandestang over næsebroen sikrede bæreevnen under hovedbeklædning, såsom hjelme eller kasketter. "Dobbeltbroen" er nu det mest genkendelige træk ved aviator-brillerne.

Pilotbriller bliver populære

Mens denne type metalsolbriller blev skabt for at gøre livet lettere for militært personale, efterlignede 1950'ernes kulturelle stil militærstil og gjorde flyverbriller populære for alle. Stjerner fra det årti, inklusive Elvis Prestley, bar berømt denne form for solbriller.

De vendte tilbage i 1970'erne og 1980'erne, da flyverproducenter i stigende grad markedsførte dette brillestil, og da film som Taxi Driver eller, mest berømt, Top Gun, populariserede formen for offentligheden igen. Aviator-solbriller har siden indrammet mange berømtheders ansigter og forblevet en fast bestanddel gennem offentlige optrædener af folk som Michael Jackson, David Bowie og endda Stevie Nicks.

Aviator briller til kvinder

Mens denne stil af solbriller tidligere var meget populær blandt mænd, begyndte kvinder efterhånden også at gøre krav på deres særegne stil for sig selv. Denne form for briller skabte en distinkt stil, og mange kvinder valgte at udmærke sig som selvhævdende og genvandt dette modige og imponerende look, som førhen for det meste blev båret af mænd.

Farver og design blev mere tilpasset offentlighedens krav, og mange designere tog form og reagerede på efterspørgslen efter aviator-briller til både mænd og kvinder.

Aviator briller i dag

I dag er aviator-brillerne tilbage i stor stil. Da innovation og mode går hånd i hånd, dukkede nye farver og former op. Fra 70'er-rock til nutidens stil er aviator-briller forblevet en fascination for mange og et hovedfedt look. Mens den originale pilotbrille var dråbeformet og havde grøntonede glas, er alle farver og mere runde eller rektangulære former nu også tilgængelige i vidt udstræk.

Selvom deres navn måske antyder noget andet, er du sandsynligvis mere tilbøjelig til at se pilotbriller af enhver art båret af passagererne ombord, end af piloten.

Sådan kan man bærer pilotbriller

Selvom det også er et fashion statement, er pilotbriller perfekte til aktive tider udendørs, da de beskytter dine øjne mod solens genskin. Især til golf og fiskeri har mange mennesker valgt et par flyversolbriller til en overkommelig pris. 

Hvis du vil skabe et unikt og modigt look, er disse tidløse stel den perfekte tilføjelse til din samling. De vil få dig til at skille dig ud og skabe et selvsikkert look, samtidig med at de sikrer, at dine øjne beskyttes mod UV-stråling. Hvis du vil se rigtig smart ud mens du læser din yndlingsbog denne sommer, bør du vælge et par flyversolbriller med styrke, som vores Lidköping Gun. Hvis du lige har forladt biografen, og du ønsker at kanalisere din indre maverick, og du planlægger at være udendørs, så vælg i stedet den praktiske Göteborg Steel

Pilotbriller til hverdagsbrug

Aviator-briller gjorde pilotens liv lettere, da de sørgede for, at deres synsfelt forblev skarpt. Hvis du vil sikre dig det samme, så vælg et par læsebriller for at holde dit syn og dit udseende skarpt eller gå efter nogle af vores danske designersolbriller i metalstel for at komplimentere dit udseende. Eller beskyt dine øjne mod skadeligt blåt lys, ligesom piloter plejede at gøre oppe i luften, ved at vælge et par blue-light briller med styrke, for at gøre livet lettere.