do's and don'ts

Sådan rengør du dine briller

Når du bærer dine briller med eller uden styrke
meget, bliver de naturligvis beskidte og udsættes for støv, snavs eller endda naturelementer, og
det kan sætte deres præg på dine flotte briller. Briller er
sarte synskorrigerende anordninger eller tilbehør, og de skal rengøres grundigt, så du kan få det bedste ud af dem! Men hvordan kan du
rengøre dine briller korrekt, og hvad skal du IKKE gøre?

5 enkle trin til rengøring af dine briller

1. Vask dine egne hænder ordentligt: Ellers risikerer du at gøre dine nyligt rengjorte briller beskidte igen eller efterlade vedvarende rester på steder, hvor du egentlig ville fjerne dem

2. Skyl dine briller med lunkent vand: F.eks. fra din håndvask derhjemme, brug ikke for meget vandtryk så du undgår at beskadige dine briller.

3. Brug lidt opvaskemiddel: Brug dine (rene) fingre til forsigtigt at massere sæbe på linserne og stellet på dine læsebriller, blue light briller eller solbriller.

4. Skyl dine briller igen: for at fjerne sæbeskummet og det resterende snavs, der er løsnet fra læsebrillerne.

5. Tør dine briller: Brug et håndklæde uden fnug og snavs, og allerhelst mikrofiberklude, da de er skånsomme mod dine dyrebare designer-læsebriller.

Du kan også bruge noget sprit på et papirhåndklæde til at rense næsepuderne og stængerne, for at opnå den mest grundige rengøring, men sørg for ikke at bruge det på resten af stellet og linserne.

Hvordan rengør jeg mine briller på farten?

Hvis du ikke har mulighed for at få fat i mildt opvaskemiddel, anbefales det at have et lille rengøringskit med dig, der indeholder brillerens og en mikrofiberklud, til når du er på farten. På den måde kan du fjerne løstsiddende snavs og striber, når du ikke har de rette materialer til en dybere brilleglasrensning ved hånden. Mikrofiberklude er skånsomme mod linserne, og på den måde risikerer du ikke yderligere striber eller ridser på brilleglassene.

Hvilke materialer kan jeg bruge til at rengøre mine briller?

De bedste materialer til rengøring af dine briller med eller uden styrke er dem, der er skånsomme for glassene, men som stadig sikrer et rent arbejde på dine briller.

F.eks:

-   mild opvaskemiddel til linser og stel

-   linsespray

-   en mikrofiberklud til stribe-fri linser

er alle skånsomme for stel og linser og sikrer rene og holdbare briller, selv på et lavt budget, og sørger for, at der ikke opstår skader på linserne, så du kan holde dit syn skarpt i lang, lang tid.

Hvad skal jeg ikke bruge til at rengøre mine briller med?

Nu hvor du ved, hvad du skal gøre, når du rengør dine briller, er det relevant at vide, hvordan du IKKE skal rengøre dine briller for at sikre, at dine stel og linser holder længe, og at du kan se gennem dine briller, og at synet ikke bliver mere hindret.

do not use

Beklædning:

Vi har alle haft lyst til at bruge det tøj, vi havde på, til at rense linserne på vores læsebriller, ikke sandt? Men selv om det kan virke nemt og bekvemt, risikerer du faktisk at få flere striber og mere snavs på dine briller og se endnu dårligere, da tøj kan have fnuller, støv og andet snavs hængende på sig. Hvis der sidder støv, snavs eller andet grovere snavs fast på det, risikerer du at ridse dine brilleglas, og det er det sidste, du ønsker at gøre, hvis du fortsat vil bruge dine briller til at se ordentligt.

Do not use

Servietter, silkepapir, papirhåndklæder:

Når du er på farten, har du måske også kun et serviet eller et stykke stof til rådighed. Selv om det kan virke som et godt og rent alternativ til at rengøre dine briller med, skal du afholde dig fra at bruge dette til rengøring af dine briller. Papirmaterialer som disse kan også efterlade fnuller, men endnu værre er det, at selv om du tror, at de er bløde at røre ved, kan de alligevel ridse dine dyrebare linser på dine læsebriller.

Do not use

Glasrensemidler til husholdningsbrug

Nogle af de husholdningsglasrensere, som du bruger til dine vinduer eller spejle, er faktisk for aggressive over for dine sarte brilleglas, og selv om de ser ud som om de sikkert renser "briller", kan de faktisk efterlade varige skader eller beskadige læsebrillerne, især læsebriller med antiridsebelægning. For ikke at nævne, at aggressive kemiske rester, som i nogle af disse rengøringsmidler, ikke er gode at have tæt på øjnene og bindehinden.

Do not use

Brug af sprays, når du har briller på

Brug af parfume, hårspray eller andre sprays af denne art kan også efterlade rester på dine briller, som hurtigt ophobes, for ikke at nævne, at de også kan reagere med den beskyttende belægning på dine linser. Sørg derfor for kortvarigt at tage dine briller af og opbevare dem lidt væk, når du bruger parfume eller hårspray.

Den rigtige opbevaring

Den rigtige opbevaring af dine briller kan være lige så nyttig for at holde brillerne rene som selve rengøringsprocessen.

Hvad er den bedste måde at opbevare mine briller på?

Undgå at efterlade brillerne, hvor der er dampe, luftforurenende stoffer eller generelle sprays i nærheden. Det betyder, at hvis du lader dine briller stå åbne i køkkenet eller badeværelset i længere tid, kan det resultere i ophobning af snavs fra sprays eller skønhedsprodukter som hårspray, parfume og lotioner specifikt, hvilket vil gøre det svært at se gennem dine linser og som er sværere at rengøre senere hen.

Især når det gælder briller, som du ikke bruger hele tiden, f.eks. solbriller med styrke, skal du sørge for at opbevare dem korrekt for at holde dem rene mellem hver gang du bruger dem. Det samme gælder for dine blue light briller med eller uden styrke, hvis du ikke bruger dem.

Den bedste måde at opbevare dine briller på er i et hårdt etui eller andre etuier med fuld dækning for at forhindre, at der samler sig støv og snavs på dine briller. Etuier med hårdt etui har den ekstra fordel, at de beskytter dine briller mod skader.

Køb 3 par for 499,- nu, for at gøre livet (og den individuelle rengøring) lettere!